De kamerleden Monasch, Van Dekken en De Boer hebben minister Bussemaker van Cultuur gevraagd of zij wil proberen om een verzameling typemachines van Willem Frederik Hermans in Nederland te houden ‘om te voorkomen dat ‘een uniek onderdeel van de nalatenschap van de Nederlandse schrijver naar België verdwijnt,’ schrijft NOS.

De stichting De Nabestaanden, die de typemachines in beheer had, heeft de typemachines onlangs verkocht aan boekhandel Limerick uit Gent. De Nabestaanden schreef een prijsvraag uit waarbij gestemd kon worden op boekhandel De Limerick, De Gemeente Groningen of een kunstenaarsproject van Geert Jonkers en Stan Wannet. Het publiek koos voor Geert Jonkers en Stan Wannet, maar de jury besloot dat de Limerick de collectie mocht overnemen. De Gemeente Groningen wilde de verzameling typemachines tegen de vraagprijs overnemen en tentoonstellen.

Op Twitter reageert jurylid Joep Schijvers:

0