Gisteravond sprak de schrijfster en cabaretière Nilgun Yerli over de onlusten in Turkije. Dat begon in eerste instantie nog wel aardig: ‘Dit is democratie. Dit is geweldig.’ Daarna begon ze de Turkse overheid toch te verdedigen. ‘Ik heb liever een politieman die een traangas gebruikt [sic] dan een kogel. […] Ze treden hard op maar alsnog goed.’

Get Microsoft Silverlight

Murat Isik schreef op Facebook: ‘Nilgün Yerli maakte zichzelf gisteravond compleet belachelijk bij Knevel & Van den Brink. Ze verdedigde Erdogan en keurde het extreem gewelddadige politieoptreden goed.

Ik begreep het allemaal niet en luisterde stomverbaasd totdat Knevel zei: ‘U heeft voor de AKP in de gemeenteraad gezeten.’

Ze knikte. Ja, toen viel alles even mooi op z’n plaats. Valt zij even van haar euhm… ‘voetstuk.’ In Nederland de betrokken en maatschappijkritische cabaretier uithangen, Wilders aanpakken, maar wel een autoritaire en foute Erdogan verdedigen. Zelfs president Gül en Gülen zijn kritischer richting Erdogan. Ongelooflijk!

Man, Turkije staat in brand, vier doden in één week, een onbuigzame Erdogan ruit zijn aanhangers nog eens flink op en Nilgun Yerli zegt breed glimlachend: ‘Ik zie het zo positief in!’ Dan leef je totaal buiten de werkelijkheid.

Isik kreeg veel steunbetuigingen. Yerli kreeg veel kritiek op de sociale media. Ze reageerde aldus:

Waarop Max Pam twitterde:

0