Aan: info@debezigebij.nl

Geachte mevrouw/meneer,

Zodra bekend werd dat de Volledige werken van Willem Frederik Hermans zouden gaan verschijnen, heb ik mij – via Boekhandel Godert Walter te Groningen – ‘geabonneerd’ op de volkseditie (voor die van de rijke mensen betaalt mijn parttime telefonistenbaantje niet voldoende). Ik geloof dat het was omdat de afzet achterbleef bij de verwachtingen, maar nadat er zes delen zonder stofomslag waren geleverd ging uw uitgeverij over tot het gebruik van stofomslagen bij de Volledige werken – waarschijnlijk in de hoop dat een minder saai uiterlijk de tegenvallende verkoop wat zou weten op te krikken. Ook de eerste zes verschenen delen werden alsnog voorzien van een kleurig jasje. Mijn vraag aan u is deze: is het mogelijk dat u mij, afnemer van het eerste uur, de stofomslagen van de delen 1, 2, 7, 11, 12 en 13 nalevert? Deze vraag wordt mij ingegeven door overwegingen van zowel esthetische als bibliofiele aard.

Hoogachtend,

Karel ten Haaf

Oude boteringestraat 57

9712 GE  Groningen

***

Geachte meneer Ten Haaf,

Ik heb gezocht naar omslagen van het volledige werk van Hermans op de uitgeverij. Van de delen 2, 13 en 13 heb ik omslagen gevonden en deze naar u verzonden. Helaas hebben wij van de overige delen geen omslagen meer. Bijgevoegd vindt u wel een digitale versie van de ontbrekende omslagen.

Met vriendelijke groet,

Joost Geukers

Medewerker Verkoop Binnendienst

***

Geachte Joost Geukers,

Dank voor de razendsnelle reactie én voor uw inspanningen. Vergeef mij mijn vasthoudendheid, maar het is zeker niet mogelijk dat u de drie stofomslagen die u niet los heeft kunnen vinden van in het magazijn staande exemplaren ‘ropt’?

Vriendelijke groet,

Karel ten Haaf

Oude Boteringestraat 57

9712 GE  Groningen

***

Geachte meneer Ten Haaf,

Al onze voorraden liggen bij het Centraal Boekhuis, op de uitgeverij hebben wij alleen de oude omslagen helaas.

Met vriendelijke groet,

Joost Geukers

Medewerker Verkoop Binnendienst

***

Geachte Joost Geukers,

Jammer! Maar bedankt voor uw reactie.

Groet!

Karel ten Haaf

===

Twee dagen later ontving ik een koker met daarin de stofomslagen van de delen 2, 12 en 13 (gelukkig niet van ‘2, 13 en 13’). Three down, three to go. Nu maar eens proberen of ik – en anders de boekhandel – de nog ontbrekende exemplaren kan lospeuteren bij het Centraal Boekhuis. Wordt wellicht vervolgd.

Karel ten Haaf