Vlak nadat Aspes Het Vierkant van de Wraak (1995) in Amerikaanse vertaling verscheen heeft de Russische uitgeverij Centrepolygraph de rechten van het thrillerdebuut én zijn opvolgers De Midasmoorden (1996) en De Kinderen van Chronos (1997) gekocht. De uitgeverij publiceert ook crime novels van David Gilmour – niet de gitarist – , Deon Meyer, Charles Todd en Kenneth J. Harvey.

Vorige maand verscheen, na veel vertraging, The Square Of Revenge aan de andere kant van de oceaan. The New York Times is positief, maar ook vooral oppervlakkig en kort van stof: ‘The square of revenge’ (Pegasus Crime, $24.95), by the Belgian author Pieter Aspe, is a welcome addition. Set in the splendid medieval city of Bruges, it stars Inspector Pieter Van In, a brusque cop with every bad habit you can think of.’ The Midas Murders staat gepland voor een late 2013-release.

Het pseudoniem van Pierre Aspeslag, in april 60 geworden, zag al eerder vertalingen verschijnen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Tsjechië en Zuid-Afrika.