Hogarth Press, imprint van Random House, is een project gestart dat het werk van William Shakespeare onder de aandacht moet brengen van een groot publiek. Onder de verzamelnaam ‘The Hogarth Shakespeare’ zullen er nieuwe versies van zijn teksten worden uitgebracht, geschreven door bekende auteurs uit verschillende landen. Tot nu toe zijn er twee gegadigden bekend: de Britse Jeanette Winterson neemt The Winter’s Tale voor haar rekening, de Amerikaanse schrijfster Ann Tyler kiest voor The Taming of the Shrew. Gesprekken met andere schrijvers zijn gaande, binnenkort zullen er meer namen bekend gemaakt gaan worden. Volgens Hogarth zullen de bewerkingen trouw blijven aan de oorspronkelijke stukken, maar de auteurs krijgen ook de kans om ‘de topstukken van de Engelse literatuur opnieuw uit te vinden’. Alle versies zullen tegelijkertijd worden uitgegeven in 2016, vier eeuwen na het overlijden van William Shakespeare.

0