De Surinaamse schrijver en radiopresentator Roué Hupsel is afgelopen weekend aangehouden op Johan Adolf Pengel International Airport, de luchthaven van Suriname. Hupsel (69) is opgepakt met bijna een kilo cocaïne in zijn koffer, netjes verpakt een plastic zak die weer in een andere plastic zak was gestopt. De schrijver heeft verklaard dat hij de zak als vriendendienst had meegenomen voor een bekende.

Gezien de knulligheid van het gebeuren zou je hem bijna direct het voordeel van de twijfel geven: het is een weinig vernuftige manier van smokkelen, zeker voor iemand die het een en ander zou moeten weten van deze business. In 2004 verscheen de thriller Blinde muren, een verhaal over een rechercheur die infiltreert in het Surinaamse drugssyndicaat en te maken krijgt met moord, witwaspraktijken, wapenhandel en ja, drugssmokkel. Auteur: Roué Hupsel.

Via Caraïbisch uitzicht.

0