De Engelse roman- en korte verhalenschrijver Will Self werd verhoord omdat hij verdacht werd van pedofilie. Een bewaker van een park sprak de auteur toen die hem vroeg naar een bed and breakfast. Omdat er een elfjarig jochie aan zijn hand liep kreeg de bewaker argwaan en schakelde hij de politie in. Die hield Self staande, vroeg om legitimatie, en controleerde of hij een geregistreerde pedofiel zou zijn. Het jochie bleek zijn zoontje. Met zijn vader was hij bezig aan een elfdaagse wandeltrip.

Het incident liep dus met een sisser af, maar de schrijver was er nog niet klaar mee. The Independent tekende zijn woede en verwondering op. Hij zegt onder meer: [I was] treated like a criminal for no reason whatsoever en: Paedophile hysteria… seems to warp people’s reason. Over de bewaker zegt hij: Far from acting as some sort of local hero, the guard had abused a child himself. En in de Mail on Sunday vraagt hij zich af: Can there be a more disturbing parable of the Britain we have become?

WillSelf

0