In De week van Filemon volgt de presentator Herman Brusselmans, die 63 of 64 boeken schreef (‘De grap is dat ik het zelf ook niet weet‘), naar Gent, Amsterdam, weer Gent en Knokke. Lees en kijk verder en ontdek waarom Brusselmans zichzelf een clown vindt en toch op dezelfde voet verdergaat.

Filemon – Ik heb je op een andere manier beleefd dan als ik je in De Wereld Draait Door en andere televisieprogramma zie. Ik heb nu meer de echte Herman Brusselmans gezien, toch?

Herman – Ja, absoluut

Filemon – Van die optredens zeg je dat je een clown bent, dat je daar zat van bent. Ga je daar mee stoppen?

Herman – Ik zeg dat al lang. Gisteren in Amsterdam ook, je zit daar toch als een soort clown op dat podium…

Filemon – …wel een leuke clown.

Herman – Ja, dat publiek kreeg ik wel mee. Misschien als ik zeg ik doe het niet meer, dan zou ik het misschien nog missen ook. Het is toch een stuk van het vak, om buiten te komen, de promotie te doen. […] Ik zit altijd te schrijven aan dat bureautje. Nu en dan wordt het tijd dat je een paar mensen ontmoet. Dus ik ga ermee door.

De uitzending is hier te bekijken.

0