Zojuist is de toplijst van de AKO Literatuurprijs bekendgemaakt. Voorzitter Patrick Janssens maakte in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur bekend welke zes titels in oktober kans maken op de prestigieuze literaire prijs:

– Martin Bossenbroek – De Boerenoorlog (Athenaeum-Polak & Van Gennep)

– Jan Brokken – De vergelding (Atlas Contact)

– Wouter Godijn – Hoe ik een beroemde Nederlander werd (Atlas Contact)

– Joke van Leeuwen – Feest van het begin (Querido)

– Ilja Leonard Pfeijffer – La Superba (De Arbeiderspers)

– Allard Schröder – De dode arm (De Bezige Bij)

In de jury zetelen naast Patrick Janssens ook critici van verschillende dagbladen: Karl van den Broeck (De Morgen), Veerle Vanden Bosch (De Standaard), Toef Jaeger (NRC Handelsblad), Daniëlle Serdijn (de Volkskrant) en Fleur Speet (Financieel Dagblad).

De AKO Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie. De winnaar van de AKO Literatuurprijs ontvangt een bedrag van € 50.000,-.

Op maandag 28 oktober wordt de winnaar van de AKO Literatuurprijs bekendgemaakt in Nieuwsuur (Nederland 2 – 22.00 uur). Vorig jaar won Peter Terrin met zijn roman Post Mortem.