Via de sociale media komen regelmatig hartgrondige meningen, verzoeken of zorgen naar buiten, ook en niet in het minst afkomstig uit letterenland. Zo berichtte Naima El Bezaz de afgelopen weken enigszins raadselachtig over haar persoonlijke problemen met de televisieprogramma’s De Wereld Draait Door en Pauw en Witteman. Ergens is er iets misgegaan, iemand heeft iets misdaan, of iets onaardigs gezegd, of iets niet gedaan, we weten het niet. Mis was het in ieder geval voor El Bezaz, die de programmamakers van De Wereld Draait Door toeschreef: ‘Heb oog voor jullie medemensen en besef vooral dat jullie bestaan bij de gratie van de kijker en die bepaalt. De media wereld verandert, niemands baan is zeker. Heb mededogen en trap me niet in de modder.’

Modder is hardnekkig spul. Niet alleen de redactie van De Wereld Draait Door viel languit over de uitlatingen van Naima El Bezaz. Ook Jamal Ouariachi bleek vandaag bepaald ongelukkig met El Bezaz, die net als hij bij het fonds van Querido hoort en de mensen daar via duistere kanalen schijnt zwart te maken. Ouariachi verwijst zijn collega vriendelijk door naar een psychiater. Naima is op haar beurt bezorgd over de gezondheid van Ouariachi.

jamal bezaz

Een stormachtige publieke liefde en dat op de maandagochtend. Lekker wakker worden voor de één, ergerlijk opstarten voor de ander. Maar gelezen wordt het:

jamal bezaz 02

 

0