Een goede rel is nooit weg om de publicatie van een boek te begeleiden. Naima El Bezaz geeft al wat voor haar kiezen gehad bij haar vorige boeken: bedreigingen waren haar deel, ze moest zelfs een keer onderduiken. Ook de publicatie van In dienst bij de duivel gaat gepaard met rumoer, al zwelt het rumoer alleen maar aan bij GeenStijl. El Bezaz heeft in ieder geval een optreden in twee goed bekeken VARA-programma’s afgeslagen.

Vorige week verscheen een facebookbericht waarin werd uitgelegd waarom de schrijfster niet wilde aanschuiven aan de tafel van Pauw en Witteman:

bezaz

Gisteren verscheen op GeenStijl een nogal rellerig stuk waarin De Wereld Draait Door er van langs krijgt. Naima El Bezaz postte een Facebookbericht waarin ze uitlegde dat ze een vorig bericht had verwijderd op aandringen van de uitgeverij die onder druk was gezet door Dieuwke Wynia, hoofdredacteur van De Wereld Draait Door. Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk.

Bezaz DWDD

El Bezaz is duidelijk gekwetst, maar waarover moeten we raden. Het nieuws haalde bij GeenStijl ondanks alle opzwepende teksten over DWDD (‘Compleet ijdele, kijkcijfergeile dictators’) slechts 94 reacties. Dat betekent op die site dat het non-nieuws is.

0