The Battle of the Bestsellers is weer begonnen: om volstrekt onduidelijke redenen zijn zes goed verkopende boeken genomineerd voor de NS Publieksprijs. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door. Atlas Contact is spekkoper met twee titels: Reizen zonder John van Geert Mak en De vergelding van Jan Brokken. Daarnaast Tommy Wieringa met Dit zijn de namen. Voor de rest het jaarlijkse allegaartje: een literaire thriller van Simone van der Vlugt, een biografie over René van der Gijp en De voedselzandloper van Kris Verburgh. We gokken dat Gijp wint.

De Publieksprijs wordt genomineerd door de Nederlandse Spoorwegen, de organisatie die ervoor zorgt dat je zelfs in de stiltecoupé niet aan lezen toe komt. De genomineerden:

Jan Brokken – De vergelding

Michel van Egmond – Gijp

Geert Mak – Reizen zonder John

Kris Verburgh – De voedselzandloper

Simone van der Vlugt – Aan niemand vertellen

Tommy Wieringa – Dit zijn de namen

0