Tommy Wieringa moest gisterenavond bij Pauw en Witteman om te beginnen Jeroen Pauw al corrigeren in de aankondiging. Niet het Korte Verhaal, maar het Ultra Korte Verhaal. Of was het nou het Zeer Korte Verhaal? Wieringa en Pieter Waterdrinker – die over de samenkomst van G20 kwam praten – leggen uit.

In de Amsterdamse De Rode Hoed vangt vanavond rond de klok van acht het Twee Minuten Festival aan. Tientallen, zo niet honderd, schrijvers dragen daar een Zeer Kort Verhaal voor, waaronder A.L. Snijders, Thomas van Aalten, Rob van Essen, Roland Brunt en Jan Zandbergen. Het complete programma is hier te vinden. Chrétien Breukers gaat, hoewel uitgenodigd, niet, schrijft hij in zijn column op de conservatieve website de Dagelijkse Standaard waarin hij Tommy Wieringa voor de zoveelste keer afvalt. Ook Gerwin van der Werf heeft kritiek op Wieringa, maar hij gaat wel en is te vinden achter een pilaar. Een slangenkuil, die tweeminutenschrijversbende.

0