Joke van Leeuwen heeft met haar roman Feest van het begin de AKO Literatuurprijs 2013 gewonnen. Dat heeft juryvoorzitter Patrick Janssens zojuist bekendgemaakt in museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

De andere genomineerden waren Martin Bossenbroek (De Boerenoorlog), Jan Brokken (De vergelding), Wouter Godijn (Hoe ik een beroemde Nederlander werd), Ilja Leonard Pfeijffer (La Superba) en Allard Schröder (De dode arm).

Van Leeuwen ontvangt een geldbedrag van vijftigduizend euro. De AKO Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek – in de categorieën fictie en non-fictie.

In de jury zetelden naast Patrick Janssens ook critici van verschillende dagbladen: Karl van den Broeck (De Morgen), Veerle Vanden Bosch (De Standaard), Toef Jaeger (NRC Handelsblad), Daniëlle Serdijn (de Volkskrant) en Fleur Speet (Financieel Dagblad)

0