Arjen Lubach won met zijn thrillerdebuut IV de Crimezone Debuutprijs 2013. ‘Goed geschreven en heel erg spannend’, zo vatte Crimezone-hoofdredacteur Sander Verheijen het juryrapport samen. Ook Corine Hartman en Karin Slaughter vielen in de prijzen.

Het juryrapport van IV:

‘Spanning en kwaliteit zijn twee van de elementen die je als lezer graag verenigd ziet worden in een thriller. Neem daarbij intelligente hoofdpersonen die je bij de hand nemen bij een lesje geschiedenis, zonder vaart te verliezen en even goed geplande als gedoseerde cliffhangers en je hebt een boeiende pageturner. Eentje waarbij het vooral ook leuk is om te ontdekken dat er in onze vaderlandse geschiedenis Dan Brown-achtige geheimen verstopt zitten. Een geslaagd thrillerdebuut dat vraagt om een spoedig vervolg.’

LubachwintCrimezone

Arjen Lubach met de Crimezone Debuutprijs 2013

De Crimezone Debuutprijs is een lezersjuryprijs, bestaande uit tien Nederlandse en Belgische thrillerlezers, de zogeheten Crimezone Club van Tien; Cees van Rhienen, Coenraad de Kat, Mike van Barneveld, Stéfanie André, Guy Doms, Karina Hoekerswever, Wendy van Lierop, Ingrid Poisson, Thijs Smit en Mariska van Velsen.

Slaughter verslaat Dan Brown

Corine Hartman kreeg voor Bloedlijn de Crimezone Thriller Award 2013 voor Beste Nederlandstalige thriller, en Karin Slaughter won voor de vierde maal – na 2007, 2009 en 2011 – de publieksprijs in de categorie Buitenland, dit maal met Stille Zonde. Ze liet daarmee Dan Brown (Inferno, 6.09%) en Jussi Adler-Olsen (Het Marco-effect, 4,24%) achter zich.

0