Na het overlijden van Gerrit Komrij in de zomer van 2012 is zijn levensgezel Charles Hofman druk aan de slag gegaan om hun woonhuis in het Portugese Vila Pouca te transformeren in het Gerrit Komrij Huis; een cultureel centrum en bovenal een plek waar dichters gedurende enige tijd in alle rust aan hun poëzie kunnen werken. Menno Wigman is dit najaar de allereerste: een zogenaamde testdichter. Tzum bericht over Wigmans verblijf in Vila Pouca.

Menno en Charles bekijken het tegeltableau

Om Vila Pouca aanzien en allure te geven is enkele jaren geleden centraal in het dorp een tegeltableau geplaatst. Met de mustsees van de omgeving. Wat niet ontbreekt: het Casa do Escritor Holandês.

Twee Hollandse heren werpen een goedkeurende blik op het op Portugese azulejos afgebeelde Gerrit Komrij Huis. De burgemeester heeft duidelijk een vooruitziende blik gehad en het belang van schrijver en huis al vroeg op waarde weten te schatten

(Foto: Charles Hofman en Menno Wigman bij tegeltableau © Dolf Verlinden)

0