Na het overlijden van Gerrit Komrij in de zomer van 2012 is zijn levensgezel Charles Hofman druk aan de slag gegaan om hun woonhuis in het Portugese Vila Pouca te transformeren in het Gerrit Komrij Huis; een cultureel centrum en bovenal een plek waar dichters gedurende enige tijd in alle rust aan hun poëzie kunnen werken. Menno Wigman is dit najaar de allereerste: een zogenaamde testdichter. Tzum bericht over Wigmans verblijf in Vila Pouca.

in het atelier van Charles

Tijdens de laatste dag van zijn verblijf in Vila Pouca krijgt Menno Wigman het archief van Gerrit Komrij te zien. Alle paperassen en gebruikte literatuur die niet in een kast in de bibliotheek terecht zijn gekomen, al dat papier is enige tijd geleden van de zolder van het huis naar het atelier van Charles Hofman verkast om daar te worden uitgezocht door vertaler en Komrij Huis-ondersteuner Arie Pos.

de administratie van Gerrit

Nu de zolder van het grote schrijvershuis vrij is, kan er voorzichtig worden gedacht aan nóg een werkplek voor een dichter of wellicht de toekomstige biograaf van Gerrit Komrij. Er zijn plannen te over voor de verdere ontwikkeling van het Gerrit Komrij Huis. Voor de testdichter echter zit het erop. Wigman is weer weg.

roos custers, menno wigman en charles hofman

(Foto: © Dolf Verlinden)

0