Het gaat in kinderboekenland volgens kinderboekenambassadeur Jacques Vriens steeds meer om ‘scoren’. Kinderen besteden minder tijd aan lezen en de boeken die wel gelezen worden, bijvoorbeeld voor de landelijke kinderjury, worden via reclamespotjes onder de aandacht van kinderen gebracht. Het gevolg is dat veel kinderen de klassiekers van Paul Biegel, Thea Beckman en Evert Hartman niet meer kennen. In een stuk in Trouw van vandaag stelt Vriens daarom voor om naast Nederland Leest! ook een campagne als Nederland Leest! voor de basisschool te beginnen:

Collega Koos Meinderts lanceerde onlangs dit idee (…) Ieder kind mag gratis Het Sleutelkruid (Paul Biegel), Komplot op volle zee (Henk van Kerkwijk), Meester Pompelmoes (Hans Andeus) en Lawines razen van An Rutgers van der Loeff bij de bieb ophalen.

0

Reacties