Van romans tot kookboeken en van gebundelde columns tot biografieën: het nieuwe boekenmerk zal titels uitgeven die in het verlengde liggen van onderwerpen die in LINDA. staan. Boeken van auteurs die vaak in LINDA. terug te vinden zijn of vertaalde uitgaven. Altijd met dezelfde hoge kwaliteit, verrassende invalshoeken, tone of voice en knipoog die LINDA. kenmerkt.

Tussen de 10 en 15 boeken gaat Nijgh & Van Ditmar uitgeven in samenwerking met vrouwenglossy Linda.

Sylvia Witteman (Gekke wijven en andere types) en Sue Townsend zijn de eerste namen die gekoppeld worden aan de nieuwe reeks en ook een boek dat 50, so what? heet en ‘waarin bekende vrouwen en een enkele man iedereen die (bijna) 50 is een hilarisch en eerlijk hart onder de riem steken’.

Sinds begin dit jaar is Elik Lettinga de opvolger van Vic van de Reijt bij Nijgh & Van Ditmar. De eerbiedwaardige uitgeverij met een historie van 175 jaar gaf vroeger Aart van der Leeuw, Nescio, Simon Vestdijk, F. Bordewijk, Menno ter Braak, J. Slauerhoff, Albert Helman, Louis Couperus en Arthur van Schendel uit. Bloeiperioden werden altijd afgewisseld met perioden waarin de literatuur een marginale rol speelde, leerden we uit het boek over de uitgeverij dat vorig jaar verscheen.

0