A.F.Th. van der Heijden schrijft een toneelstuk over ‘intriges in het Vaticaan.’ Dat vertelde van der Heijden gisteren in een interview met Frits Spits in Tijd voor Twee. Wanneer het toneelstuk voor het eerst opgevoerd zal worden werd niet duidelijk.

Op de vraag van Frits Spits of hij Willem Jan Otten een terechte winnaar van de P.C. Hooft-prijs vindt, zei van der Heijden dat er eigenlijk een nieuwe categorie voor de ‘veelarmige inktvis’ (de schrijver die meerdere genres beoefent) aan de P.C. Hooft-prijs toegevoegd zou moeten worden. Die had Otten dan moeten krijgen.

Frits Spits vroeg ook naar het door van der Heijden gewonnen kort geding dat Peter Koelewijn tegen de schrijver aanspande om een passage in De helleveeg. A.F.Th. zei dat hij ‘helemaal niet blij (is) met zo’n uitspraak’ als blijkt dat Peter Koelewijn ‘nog steeds aangedaan is.’ Hij zal hem een brief schrijven en een ‘voorstel doen’.

Beluister hier de aflevering

0

Reacties