Dick Laan overleed al in 1973, maar toch verschijnt er volgend jaar een nieuw boek van zijn hand: Pinkeltje in de Efteling. ‘Pinkeltje is terug!’ kopt uitgeverij Van Holkema & Warendorf in de voorjaarsfolder van moederbedrijf Unieboek/Het Spectrum.

Op de vraag van Tzum.info of de naam van de nieuwe schrijver geheim moet blijven, reageert Elsemiek Ariëns van Unieboek/Het Spectrum: ‘We maken inderdaad niet bekend wie de auteur is van het nieuwe Pinkeltje boek.’

Alhoewel Dick Laan zijn personage Pinkeltje ook al naar Artis en Madurodam liet gaan, lijkt het nieuwe deel van Pinkeltje nogal met een commerciële insteek te zijn geschreven. Er komen acties rond het boek in allerlei jeugd- en gezinsbladen en er wordt nauw samengewerkt met De Efteling.

De kabouters van de Efteling zien hem als een indringer, maar Pinkeltje is zich van geen kwaad bewust en rolt van de ene verbazing in de andere, want de Efteling is enorm en er is zo veel te zien!

De eerdere delen van Pinkeltje waren de afgelopen jaren in een modern jasje gestoken, maar het nieuwe deel krijgt weer een ouderwets Pinkeltjegele harde kaft. Het boek verschijnt in maart.