Bart van Aken, eigenaar van boekhandel Paard van Troje in Gent én Boekverkoper van het Jaar, reageert op Facebook op een vermeende boycot van de nieuwe roman van Kristien Hemmerechts. Hij kocht de roman De vrouw die de honden eten gaf niet in; sommigen zagen dat als een boycot van de roman. Van Aken ontkent dat.

Wij boycotten geen enkel boek, maar maken keuzes. Bij het maken van deze keuze las ik zelfs grotendeels het vooruitexemplaar. Vrij als ik ben, als ondernemer, bestelde ik het boek niet. Onder het mom van een roman, gelijk wat schrijven over een niet fictief personage. Ik vond het alvast een irrelevant kutboek. (…) Hier worden geen boeken geboycot, slechts keuzes gemaakt.

In België is de afgelopen week veel ophef ontstaan over de roman van Hemmerechts. Ze schreef een fictief verhaal dat gebaseerd is op het leven van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux.

0