Schrijfster Kristien Hemmerechts wil graag in gesprek gaan met de Vlaamse boekhandelaar Bart van Aken (Paard van Troje). Van Aken heeft de nieuwe roman van Hemmerechts niet ingekocht. Volgens de boekhandelaar is er geen sprake van een zogenaamde boycot, maar van een keuze. Hij vindt De vrouw die de honden eten gaf ‘een irrelevant kutboek’.

Hemmerechts schrijft op Facebook aan Van Aken:

(…) weet je wat ik fijn zou vinden, als u me in uw boekhandel zou uitnodigen en wij in een rustig gesprek over deze zaak van gedachten konden wisselen; en wie weet zou ik er nog in slagen u te overtuigen van de kwaliteiten van mijn boek.

En:

Ik zou het ongelooflijk chic van je vinden als je me uitnodigde voor een gesprek met publiek in je winkel; het lijkt me bizar dat mensen die zich verbonden zouden moeten weten door de liefde voor het boek, de literatuur en de taal, in domme ruzies verzeild geraken.

Van Aken reageerde op de oproep van Hemmerechts: ‘(…) je bent altijd welkom, je uitgever heeft mijn nummer, de koffie staat steeds klaar.’