Interessante verandering vandaag op de site van NRC Handelsblad. Naar aanleiding van de nieuwe roman van Franca Treur schreef internetredacteur Roderick Nieuwenhuis een artikel onder de kop: ‘Nieuwe roman Franca Treur nu al een van de grote uitgeefgebeurtenissen van 2014’. Een uur later was de kop veranderd in: ‘Franca Treur stelt teleur met ‘zwalkende’, ‘kleurloze’ nieuwe roman’.

De twitterberichten verwezen naar hetzelfde bericht (de url behield de oude kop) over De woongroep.

gebeurtenis stelt teleur

Recensent Thomas de Veen bedeelt het boek met twee sterren ballen. Morgen staat er een groot interview door Arjen Fortuin met Treur in NRC Handelsblad in gezelschap van de negatieve recensie van De Veen.

Bij boekhandel De Koperen Tuin uit Goes blijft het boek echter een uitgeefgebeurtenis.

treur koperen tuin

0