Op Facebook vertelt recensent Fleur Speet dat Het Financieele Dagblad stopt met recensies van literair werk. Speet: ‘En als donderslag bij heldere hemel (bij t fd althans: geen enkele visie ook weer hoor: gewoon boekhoudkunde, geen besef van wat literatuur doet: mensen verrijken en verdiepen wat geld nooit voor elkaar krijgt)’.

fd speet

Speet toont zich enigszins cynisch over haar voormalige werkgever: ‘Heeft overigens niks van doen met kwaliteit, maar met “beleid”. Het fd zou niets toevoegen tov de andere kranten (wat wil je: eerst de degelijkheid eruit rammen door te kortwieken en daarna de literaire recensies uit Persoonlijk/ het cultuurkatern rukken om samen te voegen met de recensies over economische boeken). Enfin, Persoonlijk was toch alleen nog maar gericht op ikke, ikke, ikke, kopen, kopen, kopen (zoals Jonathan Franzen in Vrijheid schreef). En dat voor de happy few.’

Speet blijft wel schrijven voor de Vlaamse krant De Morgen.

0