Er is weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de discussie over Spotify voor boeken. Vandaag blijkt namelijk uit een stuk van Henk Rijks dat de schrijvers Kluun en Robert Vuijsje een waarschuwingsmail hebben geschreven aan hun collega’s.

Er is paniek in de tent, aangezwengeld door Kluun (altijd in voor een strategisch robbertje perfect getimede rumor around his brand) en Robert Vuijsje.

Die roepen collega’s via mail op om zich te verenigen om “een sterke onderhandelingspositie te verwerven bij de introductie van nieuwe diensten. Ons doel is dat we aan tafel komen te zitten bij gesprekken die gaan over onze belangen.”

Vorige week werd bekend dat de concerns WPG en LannooMeulenhoff dit jaar nog een streamingsdienst voor digitale boeken op de markt willen brengen.

Het concept is vergelijkbaar met Spotify: voor een bepaald bedrag per maand kunnen boeken online worden gelezen, of lezers kunnen boeken downloaden en offline lezen. Er moeten duizenden titels beschikbaar zijn op het moment dat de dienst verschijnt.

Eerder zette Ted van Lieshout vraagtekens bij de Spotify voor boeken en noemde Abdelkader Benali het streamen van boeken ‘diefstal’.

0