In september verschijnt de nieuwe roman van Esther Gerritsen. Ze maakt het nieuws zelf vandaag bekend op haar Facebook-pagina. De titel van haar nieuwe roman luidt: Roxy.

Eerder vertelde ze bij Zondagschrijvers al over de plot van haar nieuwe boek:

Het gaat over een jonge weduwe die getrouwd is, dacht ze, met de liefde van haar leven, een hele rijke oude man die verongelukt met zijn minnares, dus ineens is ze alleen, met een kind, en een totaal veranderd verleden (…). Dan stapt ze in haar ‘stretched’ limo, met haar au pair, haar chaufeusse en haar dochter en ze gaat er vandoor voor de begrafenis. Een soort road novel met een ‘stretched’ limo.

Haar vorige roman, Dorst, verscheen in 2012 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, inmiddels zijn ook de filmrechten van deze roman verkocht. Aanstaande maandag krijgt Gerritsen de driejaarlijkse Frans Kellendonk Prijs overhandigd voor haar hele oeuvre.