Nu Polare officieel failliet is verklaard, biedt de winkelketen haar boeken aan met hoge kortingen. Volgens curator Kees van de Meent geldt de vaste boekenprijs niet voor een bepaalde periode tijdens het faillissement.

Boekhandelaren reageren bezorgd op de mededeling van de curator. Op Facebook schrijft een boekhandelaar:

Vooral in studentensteden zal dus heus wel een run op de uitverkoop daar ontstaan, die schadelijk is voor andere boekwinkels.

Een ander schrijft:

Ik kan me goed voorstellen dat als je – als uitgever – ziet dat je boeken op oneigenlijke manier ‘verramsjt’ worden je zelf in het geweer komt.

Ook auteurs komen in verweer:

De Polare-vestiging in Almere laat op Twitter weten dat er nog geen sprake is van uitverkoop. Ook hangt in de etalage een postertje met daarop de boodschap dat de boeken in de winkel tegen de normale prijs worden verkocht.

0