Deze week in De Stentor een reportage over Joris van Casteren die met een groep lezers de begraafplaats van Den Nul (bij Wijhe) bezoekt. Daar ligt het been begraven van de man waarover Van Casteren Het been in de IJssel heeft geschreven. Naast paaltje 4 waar het been begraven ligt, stond een beugelfles (leeg). Volgens café-restaurant Ripperda, die extra omzet draait dankzij het boek, is het graf een toeristische trekpleister geworden met ‘bedevaart status’.

Gerard Hendrix, lid van de leesclub die met Van Casteren meeging naar de begraafplaats schreef op zijn weblog:

Want zo’n boek moet je natuurlijk wel bespreken bij het corpus delicti (van het boek wel te verstaan); bij Restaurant Ripperda, goed in kroketten, uitsmijters maar nog zonder een ‘IJsselbeen menu’. Dat gaat nu veranderen want er kwam ons zelfs een nieuwsfotograaf vastleggen toen we rond het graf stonden.

Er is voor de rest niet heel veel te doen in Den Nul.

0