Goed nieuws voor liefhebbers van Hans Fallada. Deze zomer verschijnt er bij Uitgeverij Cossee opnieuw een roman van Fallada getiteld Een waanzinnig begin.’De laatste grote autobiografische roman’ van Fallada gaat over Fallada’s alter ego dr. Doll tijdens en na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Over hoe hij onder Russische bezetting van koeherder burgemeester wordt en over zijn eerste maanden in Berlijn met zijn jonge, drugsverslaafde tweede vrouw. Terwijl de Trümmerfrauen puinruimen in de stad, angstige nazi’s proberen te ontsnappen en iedereen op jacht is naar voedsel en onderdak, tobben de Dolls vooral over hoe ze hun volgende roes kunnen bekostigen. Fallada beschrijft schrijnend hoe hoop en toekomstplannen in rap tempo kunnen omslaan in wanhoop, verraad en moedeloosheid.

Een waanzinnig begin verschijnt 15 september bij Uitgeverij Cossee.