We hoorden het al via diverse kanalen, maar vanmiddag heeft CPNB-directeur Eppo (‘Het lijkt mij stug dat als Polare het niet zou redden, er dan geen partijen te vinden zijn die de hele keten of winkels in de stad willen overnemen.’) van Nispen ergens verklaard dat de Polare-winkels geen Boekenweekgeschenken zullen uitdelen tijdens de Boekenweek, eenvoudigweg omdat ze het geld niet hadden de Boekenweekgeschenken in te kopen.

Het is al de tweede teleurstelling op rij voor Van Nispen, die eerder deze week te horen kreeg dat de belangrijkste boekhandelsketen in Vlaanderen, de Standaard Boekhandel, niet meedoet met de Boekenweek.

Al ver voor de ineenstorting van Polare maakte Tzum al bekend dat Wieringa geen enkele Polare-boekhandel zou aandoen tijdens zijn Boekenweektournee.

De eerste positieve recensie over het Boekenweekgeschenk is inmiddels wel binnen. De Volkskrant gaf vandaag vijf sterren.

0