Voor zijn reportage in Vrij Nederland, ‘De dood van Nanne Tepper‘, kreeg Igor Wijnker onlangs nog de Groninger Persprijs. Op zijn blog schrijft Wijnker dat hij al langer van plan was om het niet bij dit ene artikel te laten, maar een heuse biografie te schrijven. Hij zocht tevergeefs een uitgever, zo blijkt:

Met frisse moed begon ik wat uitgevers te benaderen, ervan overtuigd dat die net zo enthousiast zouden zijn als ik.

Viel dat even tegen.

Natuurlijk, het zijn barre tijden in uitgeversland, maar dat ik van zo’n koude kermis zou thuiskomen, verbaasde mij. En maakte mij ook wat mismoedig.

Waarschijnlijk zijn in ieder geval De Bezige Bij (de laatste uitgever van Tepper) en Nieuw Amsterdam (waar Wijnker onder meer zijn biografie over Ton Boot publiceerde) benaderd, maar kreeg hij nul op het rekest.

Daarom deze vraag, die lijkt op een smeekbede: is er misschien nog uitgever die een biografie wil uitgeven over deze schrijver-columnist Nanne Tepper (Thomas v/d Bergh: ‘een van de meest getalenteerde van zijn generatie’)?

Geschreven door een ervaren journalist, herstel…[tromgeroffel]….

WRITTEN BY THE AWARDWINNING NON FICTION WRITER IGOR WIJNKER!!

Die zichzelf en zijn gezin af en toe tot wanhoop zal drijven omdat hij weer zal proberen een briljante biografie te schrijven. Niet dat hem dat zal lukken, maar voor minder doet-ie het niet.

Inmiddels heeft in ieder geval uitgeverij Passage zich naar aanleiding van de oproep gemeld.

0

Reacties