Tachtig procent kans dat uitgeverij Rubinstein de Storytel Luisterboek Award wint dit jaar want vier van de vijf boeken op de shortlist komen bij die uitgeverij vandaan. De longlist hebben we dit jaar gemist en uit het persbericht van de CPNB wordt niet duidelijk hoe deze shortlist tot stand gekomen is, maar na enig speuren komen we er achter dat een jury deze shortlist heeft samengesteld (alleen is tot nu toe onbekend wie er in de jury zaten).

Storytel is een bedrijf dat ervoor zorgt dat je je digitaal kunt abonneren op luisterboeken. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit Zweden. In Nederland is Robbert Hak de ‘Country Manager’, Hak werkt overigens ook voor Rubinstein volgens zijn LinkedIn-account. Genomineerd zijn:

De vergelding – Geschreven en gelezen door Jan Brokken (Rubinstein)

Echt gebeurd – Samengesteld door Paulien Cornelisse en Micha Wertheim en gelezen door diverse lezers (Rubinstein)

Sjeumig – Geschreven en gelezen door Pepijn Lanen (Anthos)

Het geluk van de sprinkhaan – Geschreven en gelezen door Toon Tellegen (Rubinstein)

Het Gouden Orkest – Geschreven door Gertrude Crampton en Helen Palmer en gelezen door Dieuwertje Blok, Erik van Muiswinkel, Willem Nijholt, Sieger Sloot en Henny Vrienten (Rubinstein)

Oh ja, iedereen mag stemmen op de winnaar. Dat kun je hier doen. De week van het luisterboek begint op 19 mei. Dan wordt ook de winnaar bekend gemaakt in het radioprogramma Kunststof.