Wie kent niet haar boek The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾ Het jeugdboek werd een hit voor jongeren en volwassenen over de hele wereld. Schrijfster Sue Townsend was de laatste jaren blind als gevolg van diabetes. Ze werd 68 jarige en acht dagen.

Het dagboek van Adrian Mole, 13¾ jaar werd ook in ons land een bestseller. Het werd twee jaar later gevolgd door De groeipijnen van Adrian Mole. Er volgden nog enkele boeken met dezelfde hoofdpersoon. In 2009 verscheen nog het boek Adrian Mole: The Prostrate Years dat niet in het Nederlands werd vertaald.

Maar Townsend schreef veel meer dan de ironische boeken rond Adrian Mole. Naast veel toneelstukken schreef ze ook romans die (met een knipoog en met een kritische ondertoon) romans die spelen rond de hogere kringen, zoals The Queen and I (met de koninklijke familie na de republikeinse revolutie) en Number Ten (over een premier die op Tony Blair lijkt, die incognito de mening van het volk peilt).

Hieronder de korte toespraak die zij hield nadat ze de Distinguished Honorary Fellowship van de University of Leicester ontving.

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

0