En een verrassing voor Boudewijn Smits

Vorige week, op Koningsdag, was er geen boekenrubriek, deze week wordt de boekenrubriek van de Tros Nieuwsshow verzorgd door historicus David Barnouw. In het radioprogramma werd niet vermeld dat vaste recensent Arie Storm niet meer terugkomt, zoals gisteren bekend werd. Barnouw werd aangekondigd als gastrecensent, met een speciale oorlogseditie van de boekenrubriek. Al eerder was Aaf Brandt Corstius, columniste, een nieuwe recensent bij het programma. Toen was Arie Storm nog niet afgedankt.

In het programma werd ook Boudewijn Smits, de historicus van Loe de Jong, verrast. Het gesprek kwam onder meer op heel oude langspeelplaten die De Jong ooit had ingesproken in de jaren zestig. Vanwege de kleine oplage, 300 exemplaren, had Smits die nooit kunnen bemachtigen. Presentatrice Mieke van der Weij toverde toen de plaat boven tafel. In de archieven van Querido had de redactie de LP terug kunnen vinden.

bezetting

0