Ilja Leonard Pfeijffer wint met La Superba dit jaar de Libris Literatuur Prijs 2014. Dat is zojuist bekendgemaakt in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur. Even na tienen las juryvoorzitter Paul Witteman het juryrapport voor en kwam er een eind aan alle speculaties. De jury loofde het ‘superieure spel met de werkelijkheid’ in de roman. Pfeijffer ontvangt een geldbedrag van vijftigduizend euro.

Witteman liet zich in het actualiteitenprogramma ontvallen dat de jury unaniem was in haar oordeel. Tzum.info oordeelde over de roman van Pfeijffer:

In het begin denk je nog dat al die verhaaldelen los van elkaar staan, zoals een stad een verzameling losstaande vertellingen is van willekeurig bij elkaar horende mensen, maar Pfeijffer weet op het einde van La Superba die delen weer aan elkaar te knopen. Zelfs het op straat gevonden been krijgt een functie in deze indrukwekkende roman waar in de Nederlandse literatuur geen gelijke van te vinden is.

Vorig jaar won Tommy Wieringa de prijs voor zijn roman Dit zijn de namen. De uitreiking van de Libris Literatuur Prijs vond traditiegetrouw plaats in het Amstel Hotel in Amsterdam. De jury bestond, naast voorzitter Witteman, uit Hugo Brems, Arjen Fortuin, Gemma Nefkens en Marjolijn Pouw.