Landhuis Oosterhouw in Leens wordt te koop aangeboden door Klaas Noordhuis en Hans Christian Klasema. Tot aan zijn dood in 2003 woonde dichter C.O. Jellema met Noordhuis in dat prachtige negentiende-eeuwse notarishuis. De werkkamer van Jellema (aan de voorkant rechts) is steeds in tact gehouden en na zijn dood is er op de eerste verdieping nog een bibliotheek gebouwd. Ik ben er een paar keer geweest, maar het is zo’n huis dat achter elke deur verrassingen biedt.

Noordhuis en Klasema zoeken niet alleen kopers, maar ook liefhebbers, want in het huis zijn ook enorme wandschilderingen te zien van Pieter Pander. Meer informatie is hier te vinden.

Hieronder een docu over Jellema, waarin het huis een rol speelt, daaronder drie redelijk stille filmpjes Carin Schripsema van een paar jaar geleden.

C.O. Jellema – Aan het Reitdiep from Tzum on Vimeo.

1

Reacties