Gisteren maakten we op ons weblog bekend dat de 16-jarige dochter van Leon de Winter en Jessica Durlacher, Solomonica de Winter, dit jaar debuteert met de roman Die Geschichte von Blue. Het nieuws houdt de gemoederen flink bezig in literair Nederland. Vanmorgen hekelde schrijver Jamal Ouariachi op zijn Facebook-pagina de schrijverscarrière van Solomonica de Winter.

jamal

 

 

 

 

 

Kluun reageerde op het bericht. Hij verdedigde De Winter:

Dit slaat als kut op Dirk. Is het een idee om de roman eerst te lezen alvorens af te maken? Een Parool-recensent serveerde ooit een roman van Karin Giphart af met de opmerking: ‘Zullen we afspreken dat er in iedere familie maar een schrijver mag zijn?’

Ouariachi schreef vervolgens:

Als optimisme in het verleden goede resultaten zou hebben behaald, gaf ik je nu een high five, Kluun, maar voorlopig ben ik nog even sceptisch. Maar wel vrolijk ja.