In een persbericht hebben uitgever Peter van der Heijden en stripmaker Ype Driessen geschokt gereageerd op het op het laatste moment afblazen van de boekpresentatie van Zonde, het zevende deel in de autobiografische fotoreeks van Driessen. Ze vermoeden dat de homoseksualiteit van Driessen de reden is achter de afwijzing. In een persverklaring schrijven ze:

Ype reageert geschokt op de beslissing. „Ik kan het moeilijk bevatten. We wisten dat er twee weken geleden ook ophef was rondom een toneelvoorstelling in dezelfde kerk. Daarop hebben we voor de zekerheid het programma nog een keer extra gecontroleerd. Volgens mij is er van een ontwijdend karakter absoluut geen sprake.” Uitgever Peter van der Heijden is het daarmee eens. „Twee stukken muziek, een gedicht en een voordracht. Het is ons een raadsel waarom de kerk het zo belangrijk vindt om dit te verbieden. Op het laatste moment ook nog eens, zodat het voor ons niet meer mogelijk was om een alternatieve locatie met soortgelijke allure te vinden.” Van der Heijden kan slechts gissen naar de redenen. „Het lijkt wel alsof het kerkbestuur onoverkomelijke bezwaren hebben tegen het feit dat Ype homoseksueel is.”

Eerder deze week prees Ype de Utrechtse kerk nog voor diens houding. „Ik vind het geweldig dat de schitterende St Willibrordkerk nota bene op Hemelvaartsdag zijn deuren opent voor dit zelfonderzoek van een zoekende zondaar”, liet hij weten. Nu hangt de vlag er heel anders bij. „Het spijt me heel erg voor iedereen die zich op deze middag verheugd heeft en alle betrokkenen die aan het programma zouden meewerken.”