Je kon erop wachten: wie tegen Geert Wilders ingaat krijgt een horde bloeddorstige volgelingen op z’n dak. Dat ondervond schrijfster en actrice Elle van Rijn toen ze vanmorgen Wilders tegengas gaf. Ze werd meteen bedreigd. Wat voor schokkends zei ze?

EvR: ‘Ik schrijf boeken. Ik ben altijd zo benieuwd naar de achtergrond, net zoals bij het boek over Jerry: hoe komt zo’n leuke, sympathieke jongen uiteindelijk op straat terecht? Nou ben ik zo benieuwd bij u. U bent de zoon van een vader uit Maasbree, als ik me niet vergis en een moeder uit Nederlands-Indië, Soekamboembi of zoiets, meen ik me te herinneren. In ieder geval: u bent getrouwd met een Hongaarse vrouw. Migratiestromen zijn er altijd geweest zolang er mensen zijn, u bent daar zelf het product van. Hoe kan het zo zijn dat u de grenzen dicht wilt gooien. Ik bedoel: waar moeten we dan uitkomen, waar is die omslag, waar heeft zich dat… Wat is er eigenlijk, ja ik wil niet zeggen misgegaan, maar waar is die omslag, waar heeft u dat? Wat is er gebeurd in dat leven?

GW: ‘Ja nou weet u, misschien dat ik gezond verstand heb. Ik hoop dat u dat ook heeft of krijgt.

EvR: [onderbreekt] ‘Maar u bent toch zelf het product van die migratie?’

GW: ‘Het voordeel, ja als ik niet mag antwoorden dan houdt het al snel op, maar weet u Nederland kan zich die migratie niet veroorloven [en dan gewone politieke riedeltje].’

Wilder reageerde feitelijk niet op haar vraag. Het gevolg zijn dus bedreigingen aan het adres van Van Rijn. Van Rijn noemt wat feiten op uit het leven van Wilders en stelt een vraag. Wat is daar zo schokkend aan voor de PVV-achterban? Zie de passage na ongeveer 9 minuten hier.