De tweede echte aflevering van de boekenrubriek van de door Bol.com gesponsorde boekenrubriek in RTL Boulevard ging over spannende boeken. Aangezien Tzum ook partner van Bol is bieden wij als extra service een geschreven versie aan van de gesproken tekst zodat iedereen de argumentatie nog eens tot zich kan nemen.

Albert Verlinde boekenhoekje

Winston Gerschtanowitz: Deze week besteden wij in onze boekenrubriek aandacht aan de Maand van het Spannende Boek. Nou, Albert, je hebt weer zitten nagelbijten hè?

Albert Verlinde: Ik pak ze effe uit m’n boekenhoekje. We hebben namelijk Patricia Snel, die heeft, die schrijft altijd boeken gaat ze een beetje undercover voor, boek over de wietteelt geschreven en nu is De jacht uit en die gaat over olifantenjacht, hè. Het stropen van olifanten om uiteindelijk te zorgen dat je ivoor krijgt die je kunt verkopen, enorme handel is dat, en zij is echt die wereld ingedoken. Ze is bekend geworden eigenlijk nationaal als ehm eh eh als vrouw eh in Het mooiste meisje van de klas en nu heeft ze haar vierde boek af, kwam half mei uit en als je d’r zo ziet lopen denk je: die vrouw durft.

Patricia Snel

[instart filmpje]

Patricia Snel: Ik moest me ook een beetje voordoen, dat was best spannend, als iemand die geïnteresseerd was in juwelen, dat ik zelf juwelen maakte en dan kijken hoe zij dat bewerken. Ik heb ook wel enge dingen meegemaakt, in dat atelier, dat ja, ik ben heel nieuwsgierig uiteraard, d’r was een deur was afgeplakt en dan wilde ik daar naartoe lopen, maar dan stonden er werkelijk van die hele grote jongens voor m’n neus, dus ik dacht: oké, ja ja lekker weer. En de spanning die ik zelf gevoeld heb in Afrika, die spanning die heb ik proberen te vangen in De jacht.

[einde filmpje]

Karin Slaughter

Albert Verlinde: Da’s boek nummer 1, hè, De jacht en je weet het, we hebben een site RTLBoulevard.nl, ja ik kan het wel verklappen ook, die hebben we en daar staat nóg meer informatie over het boek, maar ook over hoe ja aan dit nieuwe Karin Slaughter-boek kunt komen.

Winston Gerschtanowitz: Dat is echt een eh, dit is populair?!

Albert Verlinde: Ja, die vrouw is al zestien keer in Nederland geweest omdat ze zo populair is en de eerste tour die ze internationaal maakte om haar boek te verkopen was naar Nederland. Dit is het nieuwste boek, niet in zo’n serie met een hoofdpersoon, maar een nieuw op zichzelf staand verhaal. Cop Town heet het, ik heb het gelezen: echt ontzettend, begin jaren zeventig, Atlanta, dat agenten nog heel discriminerend waren, naar vrouwen, naar negers. Als je hoort hoe ze over mensen dachten, wat ze onder woorden brachten, hoe vrouwonvriendelijk ze waren, nou, daar gaat dit boek over en daarnaast is het nog heel spannend ook en je zei net al het is de Maand van het Spannende Boek, juni hè, dan koop je een spannend boek, dan krijg je er een spannend boekje bij cadeau. Janneke Siebelink heeft Karin Slaughter geïnterviewd en die vertelt ook even hoe belangrijk dat spannende boek is.

[instart filmpje]

Voice-over: Voor haar nieuwe boek Veroordeeld dompelt Karin Slaughter zich helemaal onder in de jaren zeventig. De ontdekkingen die ze doet tijdens haar research gaan haar niet in de koude kleren zitten.

Karin Slaughter: [ondertitels] Ik heb veel met gepensioneerde politieagentes gesproken. Het waren heel gezellige gesprekken. Thuis bekeek ik m’n aantekeningen en zag ik pas hoe afschuwelijk het was.

Voice-over: De gesprekken met de vrouwelijk politieagenten resulteren in een zinderende thriller.

Karin Slaughter: [ondertitels] Het boek begint met de moord op een agent. Hij is het vijfde slachtoffer in een periode van vier maanden. In haar eerste week moet Kate de moord op deze agent oplossen. Dus het is een heftige, vreselijke week voor haar.

Voice-over: Perfecte kost dus om te lezen in deze Maand van het Spannende Boek.

Janneke Siebelink: Het is een themamaand om literaire, spannende genres onder de aandacht te brengen. Als je nog nooit wat van Karin Slaughter hebt gelezen dan is het ook een heel goed boek om mee te beginnen…[zin afgebroken]

[einde filmpje]

messias

Albert Verlinde: Janneke Siebelink, moet ik ook even zeggen, doet dus voor Bol.com bespreekt ze allerlei boeken, geeft tips en dergelijke en dat is echt een soort, ja bijna messias geworden voor boeken, want ja als je…

Winston Gerschtanowitz: Je bedoelt als zij het goed vindt dan weet je het?

Albert Verlinde: Ja, dat is prima, dus deze twee zijn dan ook weer koninklijk goedgekeurd, zal ik dan maar zeggen. Karin Slaughter, ga naar de site: drie gesigneerde exemplaren liggen daar klaar om te wachten op één van onze kijkers en De jacht van Patricia Snel, dat zijn onze boekentips voor deze week.

Winston Gerschtanowitz: Helder.

Het hele programm is hier na te zien, het item begint om 19.35.