Eind april meldde Tzum dat Manuscripta, het festival dat al jaren geldt als de opening van het boekenseizoen, opnieuw op de schop ging. Het boekenfestival verkeerde al een paar jaar in bedroevende staat. Bezoekersaantallen liepen fors terug, uitgeverijen haakten af, maar de CPNB ging Manuscripta toch weer reanimeren. Een laatste wanhoopsdaad.

Manuscripta is dit jaar voor het eerst een reizend festival. Op 7 september strijkt het festival neer in Utrecht, tijdens het Uitfeest. Op de podia in en rondom het Stadhuis van Utrecht treden diverse auteurs op die hun nieuwe boeken zullen presenteren.

Het programma zal van groot belang zijn voor het slagen van het festival. Zojuist zijn de eerste namen bekendgemaakt van schrijvers die zullen optreden tijdens Manuscripta: Jill Mansell, John Boyne, Hanna Bervoets, Kees van Beijnum, Adriaan van Dis, Esther Gerritsen, Thomas Heerma van Voss, Ingmar Heytze, Isa Hoes, Philip Huff, Auke Hulst, Hermine Landvreugd, Alma Mathijsen, Elle van Rijn, Peter Römer, Tomas Ross, Henk Spaan, Humberto Tan en Mel Wallis de Vries.

Er zitten al een paar fijne namen tussen. Tzum trekt begin september in ieder geval naar het festival om een nietsverhullende reportage te kunnen brengen.

0