‘Satirische roman die verdacht veel aansluit bij de moord op Theo van Gogh’ Met dit citaat wordt de roman Het gestolen leven van Theodor Holman aangekondigd in de najaarsfolder van Nieuw Amsterdam.

holman gestolen levenDe beschrijving van het boek is als volgt:

De beruchte regisseur Arend Wassenaar wordt vermoord door een Turkse fanatieke moslim. Het keert het leven van diens beste vriend, toneelschrijver Fjodor, helemaal om. ‘De moord op Wassenaar was het beste wat jou is overkomen,’ slingert iemand hem naar het hoofd. Maar Fjodor ervaart het tegendeel. Zijn leven lijkt van hem afgepakt en hij besluit psychiatrische hulp te zoeken. Bij de psychiater van Arend. Over wie men zegt dat hij vele malen gestoorder was dan Arend. En dat blijkt ook.

Theodor Holman schreef ook het scenario voor 2/11 Het spel van de wolf, een film die in dit naar te zien zal zijn. Al eerder schreef Tomas Ross De tweede november over de moord op Theo van Gogh.