Het moet ooit lukken, echt, het moet ooit lukken: een inhoudelijk filmpje over een boek bij de CPNB. Hadden we eerst die complete trash bij de Dioraphte-nominaties, nu is er opnieuw een filmpje gemaakt. Voor de campagne Nederland Leest waarin het boek Een vlucht regenwulpen centraal staat. Onder de titel ‘Bureau Leesgierig bespreekt Een vlucht regenwulpen’ bespreken twee mannen het boek van Maarten ’t Hart.

De CPNB in het bijbehorende tekstje: ‘Neerlandicus Rutger Martens en filosoof Walter Breukers bespreken vanuit hun achtergrond allerlei thema’s uit de roman.’ Allerlei thema’s, en dat in 2 minuten en 23 seconden. We zijn nieuwsgierig naar Bureau Leesgierig. De kwisvraag is dan ook: zou het de CPNB lukken om een inhoudelijk filmpje te maken over Een vlucht regenwulpen?

A Ja, een Neerlandicus en een filosoof moeten toch wel iets inhoudelijks te melden hebben.

B Nee, het is weer zo’n lollig, snel en mallotig gemonteerd filmpje waarin je niets wezenlijks te weten komt over het boek.