Al twee resultaten heeft het artikel van Kirsten van Santen vorige week in de noordelijke dagbladen al gehad: in de eigen kranten (Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden) komt meer aandacht voor boeken van vrouwen of recensies van vrouwelijke recensenten. Ook wordt al eerder met de actie begonnen: niet in 2015, maar deze zomer al. Kirsten van Santen hield vorige week een pleidooi om meer vrouwen te bespreken en ook meer vrouwen te laten recenseren, want op de een of andere manier viel het aantal bekroonde boeken van vrouwen én het aantal gerecenseerde boeken van vrouwen altijd tegen.

Criticus Fleur Speet ondersteunde de actie (lees haar hele stuk hier):

Stel je gaat studeren. Je kiest voor Neerlandistiek. Wat krijg je dan aan soort literatuur voorgeschoteld? Welke klassiekers bestudeer je, welke perspectieven leer je kennen? Hoeveel colleges over vrouwelijke auteurs denk je dat je kunt volgen? In mijn tijd geen een.