Steeds meer Duitse schrijvers ondertekenen de protestbrief tegen Amazon. In Amerika was al een schrijversprotest aan de gang, nadat Amazon uitgeverij Hachette probeerde te dwingen tot hogere kortingsprecentages (en lagere prijzen voor de e-books). In Duitsland gaat het om de Bonnier-Verlagsgruppe die door Amazon (die in Duitsland ook een grote machtspositie inneemt) gepest wordt. Bijna 1200 Duitstalige schrijvers hebben een brief ondertekent waarin geprotesteerd wordt tegen de handelswijze van Amazon.

Onder de schrijvers Elfriede Jelinek, Christian Kraft, Michael Kumpfmüller, Andreas Steinhöfel en Günter Wallraff (zie de hele lijst hier).

De Duitse brief is bijna een kopie van de Amerikaanse brief. Amazon werkt uitgeverijen die niet meegaan met de nieuwe eisen tegen door boeken met vertraging te leveren en de boeken niet op te nemen in aanbevelingslijsten.

Amazon manipuliert Empfehlungslisten. Amazon nimmt Autoren und Autorinnen und ihre Bücher als Druckmittel her, um noch mehr Rabatte zu erzwingen.

De brief wordt door verschillende organisaties ondersteund. Onder meer door het Pen Zentrum Deutschland.