Ook eens positief nieuws over boekwinkels. Met man en macht zijn ze aan het werk bij boekhandel Van der Velde aan de A-kerkhof. Op de eerste verdieping worden de kantoorpanden die zich direct boven de ingang bevonden (zie foto hierboven), bij de rest van de winkel getrokken. Daardoor wordt de ruimte op de eerste verdieping meer dan verdubbeld. Daarmee komt er ook een schitterend uitzicht vrij op de A-kerk.

Het concern Van der Velde is sowieso flink aan het groeien. In Drachten is een gloednieuwe boekwinkel uit de grond gestampt en in Leeuwarden, de oervestiging, wordt een pand bij de winkel getrokken waar ook horecafaciliteiten komen.

Eerder dit jaar kocht Van der Velde ook de Polare-vestiging aan de Guldenstraat in Groningen op. Het was de bedoeling dat de winkel naar een nieuw pand zou verhuizen, maar tot nu toe is nog niet duidelijk welk pand dat gaat worden.