Gisteren berichtten we nog over de stilte rondom het nieuwe DWDD-boekenpanel, vandaag kunnen we meer vertellen over de gang van zaken. Een zeer betrouwbare bron liet aan Tzum.info weten dat de inhoud van het boekenitem gewijzigd zal worden.

De DWDD-redactie wil namelijk dat het nieuwe boekenpanel meer oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur gaat bespreken in de uitzendingen. Ook zal er meer aandacht moeten komen voor non-fictie titels. In de vorige twee seizoenen werden twaalf vertaalde boeken uitgeroepen tot Boek van de Maand en drie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken kregen die bekroning. Het boekenpanel besprak in totaal twaalf non-fictie titels.

De betrouwbare bron liet eveneens weten dat ongeveer vijftien boekverkopers vorige week een screentest hebben gedaan, afgelopen dinsdag zijn vervolgens zes boekverkopers doorgegaan naar de volgende ronde. Er moeten nu nog twee boekhandelaren afvallen, maar het nieuwe boekenpanel laat dus niet lang meer op zich wachten.

Dinsdag 30 september zal het nieuwe panel voor het eerst te zien zijn in De Wereld Draait Door.

0

Reacties