Welke boekhandelaren zitten komend seizoen in het DWDD-boekenpanel? Is het format van het boekenitem veranderd? Vragen, vragen. Volgende week begint het tiende seizoen van De Wereld Draait Door. Over verschillende vaste items, zoals de huisband, is al nieuws naar buiten gekomen, maar rond het boekenpanel blijft het opvallend stil.

Resumé! Eind mei werd bekend dat DWDD niet doorging met de boekverkopers Wim Krings, Monique Burger, Ronnie Terpstra en Gerda Aukes. ‘Het is tijd voor nieuwe gezichten,’ verklaarde het programma.

Schrijver Auke Hulst (die met Kinderen van het ruige land door het vorige boekenpanel nog werd getipt) vroeg vorige week op Twitter aan DWDD-hoofdredacteur Dieuwke Wynia of er al nieuws was rondom het boekenpanel.

Het antwoord bleef tot nu toe achterwege. Boekverkoopster Liesbeth Sysling begint ook onrustig te worden.

Op de social media lekte de afgelopen weken wel wat informatie uit. Zo weten we dat er in ieder geval weer boekverkopers zijn benaderd om ‘auditie’ te doen voor het panel. Ook is er weer voor gekozen om de boekhandelaren uit heel Nederland bij het item te betrekken. Elise Walinga van Boekhandel Riemer en Walinga in Ermeloo (Gelderland) werd door DWDD benaderd.

Ook Lisa Snijders van Boekhandel Stevens in Hoofddorp (Noord-Holland) mocht in de studio langskomen. Op Facebook schrijft ze: ‘Zojuist ben ik gebeld dat ik er niet bij zit. Jammer, maar getuige de andere boekverkopers die erbij zitten krijgen we een Prachtpanel.’ Datzelfde overkwam Henk Goslinga van Boekhandel Vermeer in Emmen (Drenthe). Hij haalde ‘de longlist’ niet…

Zo blijkt het DWDD-panel dus de literaire prijs voor de boekverkoper te zijn. Maar wanneer volgt de shortlist?

0

Reacties