Eppo van Nispen, directeur van de CPNB, bevestigde aan de Tzum-redactie dat Manuscripta wegblijft uit Amsterdam. Vandaag werd Manuscripta voor het eerst georganiseerd in Utrecht. In tegenstelling tot de rampzalige Manuscripta vorig jaar gelijktijdig met de Uitmarkt, leek Manuscripta vandaag ten onder te gaan aan het succes: overvolle zalen (en dus teleurgestelde mensen) en enorm veel interesse bij de stands van uitgeverijen. Ook de sfeer was vele malen beter dan vorig jaar.

Enkele grote uitgeverijen, zoals Nijgh & Van Ditmar, De Arbeiderspers, Van Oorschot, schitterden door afwezigheid, terwijl anderen, zoals Atlas Contact, Podium, De Geus en De Bezige Bij, juist profiteerden van de massale aandacht in de Domstad.

Van een andere bron binnen het CPNB hoorden we dat de organisatie kan kiezen uit steden die zich aanbieden. De locaties in Amsterdam zijn veel te duur geworden en het publiek is er behoorlijk blasé. De hoogste bieder zal volgend jaar Manuscripta kunnen organiseren. De gemeente Utrecht stelde dit jaar daarnaast een zaal in het Stadhuis ter beschikking en betaalde ook nog de borrel na afloop.

0